sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Painovalmis tiedosto infografiikka

Hain pinterestistä inspiraatiota tähän työhön ja löysin paljon hienoja infografiikka töitä, joista sain todella paljon inspiraatiota tekstien, laatikoiden ja kuvien asetteluun. Tässä on kaksi pinterest löytöäni joista sain eniten inspiraatiota.
Learn how to portraying the complexity of history in an easy to understand way with the beautiful infographic timeline layout.Creatives! This infographic maps out your daily habits.Mielestäni työni aiheet on selkeästi jaettu, mutta värit voisivat olla paremmat ja työssä olisi voinut olla enemmän värikkyyttä. Olisin voinut tehdä työstäni myös enemmän kiinnostavamman näköisen, koska siitä tuli aika tylsä omasta mielestäni. 
Otsikon fontti voisi olla parempi ja selkeämpi, sekä se olisi voinut sopia muun tekstin kanssa yhteen paremmin. Muun tekstin fontti sopii mielestäni työni teemaan hyvin, vaikka tekstit onkin laitettu normaalin fontin näköiseksi. 
Työssäni olevat otsikko laatikot olisi voinut täyttää jollain omilla väreillään, eikä jättää niitä läpinäkyviksi jolloin niissä on saman värinen pohja kuin koko aiheen laatikossa. 
Kokonaisuudessaan työni on mielestäni luettava, selkeä ja mielyttävää katsoa.


CMYK väriavaruutta käytetään painotuotteisiin, RGB käytetään sähköisiin tuotteisiin 
ja HEX-koodi kertoo värien tarkat koodit, jossa voi olla kirjaimia sekä numeroita
Tiedostot nimetään asiallisesti. Eli tämän työni nimeäisin esim. painovalmis_tiedosto_planssi
Tallennusmuotoja on AI jota voi muokata myöhemmin, PDF on tulostettaviin, painettaviin ja sähköisiin tuotteisiin, JPG tekee kuvalle valkoisen taustan ja PNG tekee kuvalle läpinäkyvän taustan
Bleed on ns. kuvan ylimenevä kehys, create outlines esim. pitää fontit 
samanlaisina ja pathfinder liittää kuvan eri osat yhteen.
Mittäyksikkönä käytät millimetrejä (mm) jos teet painovalmista tuotetta ja jos teet sähköistä tuotetta niin käytät pikseleitä (px)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Työssäoppiminen vko 7

Tällä viikolla olen tehnyt yhden vaihtoehdon tutoreiden rollupia varten valmiiksi, editoinut viime viikolla ottamiani videopätkiä, tutkinut ...