portfolio

Harrastukseni

Olen harrastanut Hip Hoppia noin 4 vuotta, jazzia noin 4 vuotta ja nykytanssia noin 3 vuotta, joten olen harrastanut tanssia kaikkinaan 8 vuotta. Tällä hetkellä harrastan enää jazzia ja nykytanssia. Jazz on balettimaista tanssia, mutta niin sanotusti reippammalla musiikilla. Nykytanssi on baletista tullut tanssilaji, jossa yritetään kertoa tunteista tai tarinasta liikkeiden ja temppujen avulla.
Niiden vuosien aikana olen oppinut maskeerausta, asujen sopivuutta teemaan ja musiikkiin, sekä jonkun verran lavastamista esitysten yhteydessä. Tanssi on myös opettanut minulle erillaisten ihmisten kanssa olemista ja kuinka saada ryhmä toimimaan, jossa on monia erillaisia ihmisiä, joilla kaikilla on todella vahvat persoonat.
Olen myös saanut tanssin kautta jonkun verran kontakteja itselleni esitysten ja yhden näytelmätyön myötä.

Työssäoppimisessa oppimani asiat

Työssäoppimisessa Suomusjärven S-Raudassa opin kassan käytön, hyllyttämisen ja inventoinnin. Työssäoppimisessani tein myös kaupan keskellä olevaan pöytään jouluisen esillepanon, joka oli aika haastavaa koska kaupassa ei ollut paljoa tuotteita joita olisin voinut käyttää. 
Kun tein tätä esillepanoa opin kuinka vaikeaa ja tärkeää sunnittelu ja asettelu on näin pienellä määrällä tuotteita, sekä kuinka tuotteista saadaan haluttavan näköisiä, jotta asiakkaat haluavat ostaa niitä.Kun olin työssäoppimassa salon seudun ammattikoulun markkinoinissa, opin videoiden kuvausta ja editointia, tekemään aikatauluja ja pitää niistä kiinni. Kun editoin videoita opin paremmin käyttämään Adobe Premiere Pro:n eri ominaisuuksia ja kuinka saada videosta kiinnostavampi, sillä tekemäni video kestää n.40min.

Koulussa oppimani asiat

Koulussa olen oppinut bloggausta ja bloggerin käyttöä enemmän, vaikka osasin käyttää sitä jo aikaisemmin ihan kohtalaisen hyvin, sillä olen omistanut pari blogia elämäni aikana. 
Olen myös oppinut käyttämään illustraattoria kohtalaisen hyvin. Osaan kaikki illustraattorin perusteet, mutta pen tool on suurin vahvuuteni. 
Olen myös oppinut photoshopin perusteet, mutta en osaa käyttää sitä mitenkään erityisemmin.

NÄYTEIKKUNA

Teimme koulussa kolmen ryhmissä näyteikkunan asiakkaalle jonka jouduimme emnnä hakemaan itse. Teimme ryhmämme kanssa näyteikkunan Salon Kukalle. Halusimme näyteikkunasta kirkkaan ja selkeän. Päädyimme tekemään kahteen ikkunaan erillaiset asetelmat, jotka silti sopivat samaan teemaan.
Teon aikana opin kuinka asiakas hanikitaan, kuinka tehdä luonnos yhdenpakopisteen perspektiivissä, luonnoksen tekeminen käsin, myydä suunnitelma asiakkaalle ja kuinka muuttaa sitä asiakkaan pyyntöjen mukaisesti, miten vanha näyteikkuna saadaan otettua pois niin ettei se häiritse kauppaan tulevia asiakkaita ja työnteijöiden työtä, kuinka kahden vahva mielipiteisten ihmisten kanssa työskentely onnistuu ja miten saada näyteikkunassa olevat tuotteet tulemaan esille.


OPISTO OPEN

Pidän tämän työni tyylistä. Se on mielestäni eleganssin näköinen ja pelkistetty. Pidän eniten pelkistetystä tyylistä, joten päädyin sen takia tekemään itsekin sellaisen. Työssä on instagram kuva, facebook kansikuva, salonjokilaakson mainos, opaste, alakohtainen planssi ja A4 kokoinen paperimainos. Kun teemme tämän tyylisiä töitä, siinä oppii kuinka tärkeää esim. inspiraation hakeminen on, koska se auttaa työn tekemistä todella paljon. 


AVOIMET OVET
Teimme avoimiin oviin omat ehdotuksemme millaiset mainokset tapahtumalle pitäisi tehdä. Pidän työstäni, koska se on yksinkertainen, mutta hauska ja pidän sen väreistä. Tähän työhön teimme A3 ja A4 julisteet, facebook kansikuvan ja instagram kuvan.Avoimien ovien päivänä teimme kuvausjärjestelyitä ja kuvasimme niitä. Kuvaamisen aikana opin kuinka kameraa käytetään niin että se tarkentaa nätisti oikeaan kohtaan ja kuinka valotus on oikeanlainen että kuva näyttää nätilta. Opin myös kuinka asetella tuotteet sillä tavalla, että ne näyttävät kivalta kuvassa ja näkyvät niin kuin ajattelin. Tässä on kolme ottamaani kuvaa joista pidän eniten.
Kuvausjärjestely Muurlan Lasille

Teimme kuvausjärjestelyjä Muurlan Lasille. Saimme tehtäväksi kuvata tuotteita käytössä, sekä keksiä niille uusia käyttötarkoituksia. Sain ryhmäni kanssa tuotteiksemme Muurlan Lasituotteita. Tuotteisiimme kuului O-Kaatimet läpinäkyvänä, mustana ja valkoisena, pieni läpinäkyvä O-Kaadin, iso ja pieni tölkkikaadin ja kolmea kokoa kynttilänjalkoja.

Kuvausjärjestely Day Off:ille

Teimme kuvausjärjestelyn näytön parini kanssa skeittivaateita myyvälle kaupalle Day Offille. Kohde ryhmänä oli nuoret, skeittaajat ja skeittityylisistä vaatteista pitävät ihmiset. Tavoitteenamme oli antaa asiakkaalle ammattimaisia kuvia ja oppia tekemään kuvausjärjestelyjä mallien kanssa.


Työssäoppiminen Salon Seudun Ammattiopiston Markkinoinnissa

Ensimmäiseksi työkseni tein SSKKY:n 60v tapahtumaan videon ''Välähdyksiä ammatillisesta opiskelusta'' jossa näytettiin opettajien, henkilökunnan ja opiskelijoiden haastatteluja. Sekä tein 'pilalle menneet otokset videon, joka tehtiin kuvauksissa tulleista pätkistä.

Välähdyksiä ammatillisesta opiskelusta:
https://youtu.be/tRL51GqVH58

Pilalle menneet otokset:
https://youtu.be/LFOZXLvZYFU

Seuraavaksi työksi tein Opisto Open mainoksen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Työssäoppiminen vko 7

Tällä viikolla olen tehnyt yhden vaihtoehdon tutoreiden rollupia varten valmiiksi, editoinut viime viikolla ottamiani videopätkiä, tutkinut ...