keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Vesileikkuu - Robohach

Vesileikkuu on mekaaninen työstöprosessi, jossa korkeapaineinen vesisuihku irrottaa materiaalia työstettävästä kappaleesta ja huuhtelee sen pois. Veden seassa on erittäin hienoa hiekkaa. Pehmeitä materiaaleja leikattaessa hiekkaa ei tarvitse käyttää. Korkeapaineisen vesisuihkun paine voidaan nostaa jopa 400 MPa:han, tämä tapahtuu hydraulisella paineenkohottajalla ja keraamisilla suuttimilla. Vesisuihku ohjataan työstettävään pintaan suuttimesta. Menetelmällä voi leikata paksuakin teräslevyä sekä betonia.


Saimme tehtäväksi suunnitella robohach tapahtumaan portit, joiden tulisi mennä noin 75cm pöydän yli ja niissä pitää olla keskellä 20cm x 20cm kokoinen aukko, josta robotit kulkee läpi. Porttien piti myös pysyä itse pystyssä joten teimme ne flatback rakenteella. Flatback tarkoittaa Flatbackilla tarkoitetaan sitä että tuotteen voi purkaa osiin, kuljetuksen ja säilyttämisen helpottamiseksi, joten teimme porteillemme irrotettavat jalat, joiden varassa se pysyy pystyssä.Valistimme luokan kanssa yhdessä aiheeksi vanhat pelihahmot. Otimme parini kanssa Sonicin aiheeksemme ja aloimme piirtämään käsin luonnoksia. Luonnosten teon jälkeen siirryimme tekemään portit illustraattoriin, jonka jälkeen ne tallennettiin ja vietiin toiselle koneelle jossa niistä siistittiin ylimääräiset pisteet pois, jotta ne voitaisiin tehdä vesileikkuukoneella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Työssäoppiminen vko 7

Tällä viikolla olen tehnyt yhden vaihtoehdon tutoreiden rollupia varten valmiiksi, editoinut viime viikolla ottamiani videopätkiä, tutkinut ...