tiistai 7. marraskuuta 2017

Isa Karlsson

Koulussamme kävi vierailemassa Isa Karlsson, joka kertoi meille vuorovaikutuksesta, tavoitteista ja kuinka saavuttaa tavoitteita. Oli tarkoitus miettiä mikä minun unelmani 5 vuoden kulttua on. Itse toivon, että 5 vuoden päästä minulla on työ, jolla pärjään, sekä asunto. Seuraavaksi kerron ohjeita, joita Karlsson meille jakoi.

Asenne muita ja omaa työtä kohtaan on todella tärkeä, koska oma asenne tarttu muihin todella helposti. Varsinkin negatiivinen asenne tarttuu helpommin kuin positiivinen. Mutta asenne riippuu vaan itestään, joten kannattaa keskittyä pieniinkin onnistumisiin. Uskottavuutta saat arvostamalla muiden osaamista, hyvillä käytöstavoilla, hyväntuulisuudella, sekä olemalla valmis tekemään muutoksia. Jos käytöksesi on asiatonta, asenteesi on ahnea, olet henkisesti poissaoleva tai rasistinen, niin uskottavuutesi vähenee, eikä varmaan kukaan halua tehdä töitä kanssasi. Kannattaa myös miettiä millaisen kuvan annat itsestäsi sosiaalisessa mediassa, koska jos kirjoitat esim. rasistisia asioita tai jaat itsestäsi epäsopivia kuvia nettiin ja esimerkiksi tuleva työnantajasi näkee ne, niin et todellakaan tule saamaan hakemaasi työtä. Saavuttaaksesi asioita ja saamalla uusia taitoja tarvitset aina muiden apua, sekä kritiikkiä. Täytyy oppia ottamaan kunnollista kritiikkiä vastaan kunnioittavasti. Älä aina usko mitä itse ajattelet, koska kritiikki mitä annat itsellesi on yleensä pahinta.

1. Tarkenna kritiikin kohde 2. Anna itsellesi aikalisä 3. Pyydä täsmennystä 4. Määritä tavoite ja päätä reaktiosi 5. Pyydä tai tarjoa ratkaisua 6. Sitoudu sovittuun ratkaisuun

On helpompi ottaa vastaan neuvoja, kuin kritiikkiä. On helpompi hyväksyä ehdotuksia kuin neuvoja. On helpompi hyväksyä toivomuksia kuin ehdotuksia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Työssäoppiminen vko 7

Tällä viikolla olen tehnyt yhden vaihtoehdon tutoreiden rollupia varten valmiiksi, editoinut viime viikolla ottamiani videopätkiä, tutkinut ...